Особливості зберігання свинини

Для збереження всіх поживних і смакових властивостей свинячого м’яса його необхідно зберігати в холодильнику. Якщо м’ясо планується використовувати сьогодні-завтра, то годі й укладати його в морозилку – поза морозилки свинина зберігається близько двох днів. М’ясо придбане в прок потрібно обов’язково правильно підготувати і зберігати в морозилці – термін зберігання в цьому випадку може доходити до 3-4 місяців.

Обов’язково очистіть м’ясо від пакувального паперу і інших елементів торгівлі, транспортування і переробки: шматочків линви, дрібного сміття і т.д. Мити м’ясо перед закладкою на зберігання не треба, так як у воді можуть міститися мікроорганізми, які прискорять його псування.

Для короткочасного зберігання свинини, укладіть м’ясо в відповідну тару, наприклад глибоку тарілку або каструлю, і накрийте кришкою так щоб вона не тиснула на м’якоть і до м’яса був доступ повітря. Тара допоможе уникнути розтікання соку по холодильнику, а кришка охоронить від надмірного висихання.

Перед заморожуванням для тривалого зберігання в морозилці, свинину необхідно щільно обернути харчовою плівкою або покласти в поліетиленовий пакет, який необхідно щільно зав’язати.

Свинячі окіст і бекон набагато менш придатні для тривалого зберігання за допомогою заморожування, це пов’язано з тим, що сіль, яку вони містять, може надати салу прогірклий смак.

Шинка і бекон сирого копчення можуть зберігатися терміном до місяця, а ось шинку і бекон гарячого копчення зовсім не слід заморожувати.